KELOKASKI & ARKKO

KELOKASKI & ARKKO

Kahden suunnittelijan yhteistyöprojekti / Muotisuunnittelua, kuosisuunnittelua, Tampereen tunnelmaa ja filmikuVIA!

INSTAGRAMISSA

Venla Arkko / @arkkoartdesign
Pukutaiteilija, asustemuotoilija

Sanni Kelokaski / @kelokaskiart
Luonnoskirjataiteilija, kuviosuunnittelija

#kelokaskiarkko
 



SANNI KELOKASKI & VENLA ARKKO
DANCE OF THE COBBLESTONES

Yhdistimme Venla Arkon kanssa osaamisemme ja suunnittelimme konseptin, jonka keskiössä on puettava taideteos. Ammensimme inspiraatiota Tampere-aiheisista filmikuvistamme ja värikkäistä runoistamme.

’Halusimme suunnitella jotain kesäistä ja tunnelmallista, mutta luontoaiheet eivät kiehtoneet tällä kertaa. Johtunee siitä, ettei pitkään aikaan ole voinut elää kaupunkilaisen elämää. Nyt on suuri palo keskustan kahviloihin ja putiikkeihin, ihmisten keskelle’, Arkko kuvailee luonnehtiessaan kaupunkimiljööhön ja sadepäivän tunnelmaan pohjautuvaa konseptia.

Arkko suunnitteli kokonaisuuteen konseptin, asun, laukun, kaulakorut ja rannekorun. Kelokaski suunnitteli produktion visuaalisen ilmeen, vaatteen kuosin ja korvakorut. Arkko oli projektin valokuvaaja ja Kelokaski toimi filmille otettavissa kuvissa mallina. 

Kelokaski korostaa, ettei tahdo taiteellaan ja suunnittelullaan niinkään ottaa kantaa esimerkiksi yhteiskunnallisiin asioihin, vaan tuoda iloa harmauden keskelle. ’Maailma tarvitsee iloa ja värejä. Luon taiteellani ehkä pakopaikkoja elämän synkkyyksistä, mutta sitäkin enemmän haluan tuoda tunnelmaa ja lämpöä elämän hetkiin. Haluan koristella maailmasta kauniin paikan elää, edes visuaalisesti’, kertoo Kelokaski avatessaan ajatuksiaan taiteilijuudestaan.


Arctic Fashion Show / Malli Sanni Kelokaski / Kuvat Artica Petri Teppo / Rovaniemi / 2023

Filmikuvat Tampereelta 2022

Tampere 2022 | Filmi | Valokuvaajana Venla Arkko & Mallina Sanni Kelokaski

SANNI KELOKASKI

on tamperelainen taiteilija, luovuuden ja luonnoskirjatyöskentelyn asiantuntija, muusikko sekä tuleva taiteen maisteri. Kelokaski havainnoi maailmaa optimistisen leikkisästi ja tuo luovuuden ja taiteen lähelle ihmistä, osaksi elämää.